UltraVNC

Ik gebruik zo nu en dan VNC om mijn computer thuis een beetje te kunnen begeleiden terwijl ik op het werk zit. Downloadje aanzetten, videotje converteren… alles wat lang duurt kan ‘ie beter doen als ik er niet naast zit te wachten.

Tot een jaar geleden zwoer ik bij VNC voor dat soort werk. Het is dan wel enorm traag, maar VNC (tegenwoordig RealVNC) is gratis, open source en beschikbaar voor vrijwel elk denkbaar platform (vanaf je palm een as/400 besturen anyone?). Na verloop van tijd ging ik voor een beetje extra snelheid over naar TightVNC, maar sinds deze week ben ik over op UltraVNC. OK, het is een windows-only versie, maar nog wel open source en retesnel vergeleken met andere VNC-versies. En hij heeft een erg handige file transfer functionaliteit en zelfs een chat. Nu chat ik niet zo veel met mezelf, maar ik zie volop mogelijkheden voor ondersteuning op afstand.

http://ultravnc.sourceforge.net/

Roy | August 1, 2006 | Nederlands,Software | Comments (1)

1 Comment

  1. Zeker als je ionternetsnelheid wat traag is dan heb je veel aan VNC! Helmaal mee eens.

    Comment by Carl — June 24, 2011 @ 1:12 pm