Text link ads

De afgelopen jaren hebben weblogs, fora en andere “open” reactiesystemen op internet nogal veel last gehad met link spam. Spammers postten geautomatiseerd duidenden bogus reacties met daarin links naar porno/poker/pillen-sites. Omdat Google de populariteit van een website afmeet aan het aantal “incoming links” kwamen die sites vervolgens hoger in de zoekresulaten.

Uiteraard gingen de meeste sitebeheerders in de tegenaanval, met anti-spam plugins als Spam Karma. Op mijn blogs is de situatie op het moment onder controle. Sinds een tijdje is er echter een site die iets vergelijkbaars doet, maar dan met toestemming van de site-eigenaar.

Op Choking on Popcorn heb ik plaats ingeruimd voor maximaal acht linkjes. Die worden door “link-makelaar” Text-Link-Ads.com verkocht, en ik krijg de helft van de opbrengst. Voor Search Engine Optimizers (SEO’s) is zo’n link relatief veel geld waard. Op dit moment kost een link op CoP 45 dollar per maand. Er zijn er nu twee verkocht, wat ongeveer vier keer zoveel oplevert als de Google Adsense banners die er onder staan. En dat terwijl twee kleine linkjes nauwelijks opvallen. Bovendien zijn het links naar redelijk betrouwbare sites, de bekende p/p/p-sites worden geweerd.

Overigens is het ook voor Text Link Ads redelijk (lees heel) lucratief. Als ik $45 krijg elke maand krijgen zij die ook (het is immers 50-50). Voor een enkele site is dat een zakcentje, maar link-kopers kunnen inmiddels uit een behoorlijk aanbod aan sites kiezen. Ik schat zo’n 1000. En die $45 is denk ik redelijk gemiddeld… You do the math!

Roy | August 14, 2006 | Internet,Nederlands | Comments (11)

11 Comments

 1. Ik snap alleen die berekening per maand niet. Ik gok wat wij op wat meer bezoekers per maand zitten dan CoP, maar toch worden wij ingeschaald op 30 dollar pm. Het zal wel het .nl-domein zijn icm Nederlandse taal.

  Comment by Storm — November 28, 2006 @ 11:45 pm

 2. Dat klopt. Het lijkt een soort rekensom te zijn die gebaseerd is op de url (eigen domein? welk tld?), de Alexa rank en Google pagerank. Jouw site heeft pagerank 5/10, wij 6/10, en onze Alexa rankis ook beter. Hence the difference…

  Ik zie trouwens dat er een link verkocht is. Gefeliciteerd.

  Comment by Roy — November 28, 2006 @ 11:49 pm

 3. Ja, hoera! En de rest: ach, komt vanzelf.

  Comment by Storm — December 6, 2006 @ 6:53 am

 4. Dat ziet er toch erg goed uit. Ik heb momenteel een PG van 4 op http://www.duken.nl . Ben druk bezig om de 5 te behalen! Gefeliciteerd!

  Comment by DukeN — June 4, 2007 @ 7:51 am

 5. Hoi, mag ik vragen waar je deze Worpress layout vandaan hebt? Ik ben onlangs zelfs bezig geweest met experimenteren met wordpress en vind deze indeling wel heel erg user friendly. Thanks

  Comment by Ludogames — March 13, 2008 @ 3:59 am

 6. @ludogames: Deze theme is “homebrew”. Ik draait ’em op deze site nu sinds een paar weken om te testen. Als ik helemaal tevreden ben release ik ’em.

  Comment by Roy — March 13, 2008 @ 8:44 am

 7. Do you think you will release ‘homebrew’ soon. The layout and typography is brilliant!

  Comment by Gillies — March 29, 2011 @ 6:53 pm

 8. Hi Gillies, I think that around the time I wrote this, I was running a theme called “Papertrail” that I did release. It’s completely outdated now and looks quite different from this one. I’m not going to be releasing this current theme, as it’s way too tricked ot and customized.

  Comment by Roy — March 30, 2011 @ 2:28 pm

 9. Is ‘homebrew’ one of your themes?

  I love your current theme – the illustrative look is really cool, I love it, it has so much fun and true character.

  Quite refreshing as it’s add some personality.

  Like your colour swatch too, fresh and calming – sets a good mood!

  Comment by Sam Dorrington — April 4, 2011 @ 2:51 pm

  • Hi Sam. No, the current theme is homebrew as in “I made it”. It’s actually called “Underwaterworld” right now. Thanks for the compliments. I didn’t do the illustrations though, I gave blondmonster carte blanche, and absolutely loved the outcome.

   Comment by Roy — April 5, 2011 @ 2:42 pm

 10. The homebrew is really good. I understand the meaning of homebrew as you said it it as you made it. Nice work.

  Russel,

  Comment by Russel — April 6, 2011 @ 10:30 am