Adsense vs. Bridget Jones?

Filmtotaal is een van mijn favoriete websites. Altijd actueel filmnieuws en een helder, snel overzicht van wat er draait in de bios en op TV. Zoals bijna elke website heeft ook filmtotaal Google Adsense advertenties. Deze zgn. “context sensitive ads” worden gegenereerd op basis van de tekst die op de pagina voorkomt, in een poging de gebruiker zaken aan te bieden die hem of haar interesseren.

De “Film van de dag” is vandaag “Bridget Jones’s Diary”. Een alleraardigste film over niet-meer-zo-heel-jonge dame die net iets te veel weegt, net een wijntje te veel drinkt en bij wie het in de liefde maar niet wil lukken. En wat plakt Adsense volautomatisch op die pagina? Reclame van Slimfast. Opzich niets vreemds, ware het niet dat er in de tekst niet gerept wordt over het gewicht van de hoofdpersoon.

Bridget jones op Filmtotaal.nl

Blijkbaar heeft Unilever hun afvalproductencampagne gekoppeld aan “Bridget Jones” of aan “Rene Zellweger”. Zij is immers stevig aangekomen voor deze rol en daarna weer vlot teruggekeerd naar maatje 34.

Wat krijgen we hierna? Advertenties voor leningen bij films als “Rounders”? Of voor medcijnen tegen reisziekte als “Lost in Space” er weer eens op is? Aspirine bij Fran Drescher? Misschien fitness-advertenties voor oude mannen die het met jonge meiskes doen (Michael Douglas, Harrison Ford)? Of toch maar die bekende pillen?

Roy | September 19, 2006 | Internet,Nederlands | Comments (1)

1 Comment

  1. Het is mij de afgelopen weken ook al opgevallen. Die Google Ads zijn eng slim

    Comment by Storm — November 8, 2006 @ 3:36 am