BMTA

Telepathie. Sinds vandaag geloof ik in het bestaan er van. Al een tijdje heb ik geregeld een “BMTA-moment” met Suzanna. BMTA staat voor “Brilliant Minds Think Alike”, en daar gaat het ook om. Tegelijk dezelfde gedachtengang hebben. Vaak zitten we te chatten en typen we tegelijkertijd vrijwel hetzelfde in. Die messages versturen we dan ook nog eens vrijwel tegelijk, waardoor je weet dat de ander tegelijkheeft getypt en niet eerst heeft gelezen wat jij schreef. Bizar, maar vaak wel omdat het gesprek dat we hebben aanleiding geeft tot die specifieke gedachtengang. Maar vandaag hebben we het fenomeen echt naar een hoger plan getild.

Naar aanleiding van een gesprek met een vriend van me die bij Marktplaats werkt had ik de gegevens van die site eens ingevuld in de “Text link ads calculator”. Daarmee kun je berekenen hoeveel geld het zou opleveren als je het reclame-systeem van Text-Link-Ads op je site zou implementeren. Marktplaats is nogal een grote site, dus kwamen er enorm hoge getallen uit. Leuk. Dus ik open GTalk en stuur Suzanna een berichtje over de resulaten. Op het moment dat ik op enter druk verschijnt haar bericht….

“[link naar calculator] and then type in www.imdb.com ;-)”. Ook een heel grote site. Ook diezelfde calculator. Ook nieuwsgierig wat het oplevert als je TLA op een grote site installeert i.p.v. op een klein webblog. Precies dezelfde gedachtengang dus. Compleet onafhankelijk van elkaar en zonder dat we het daarvoor via de chat gehad hadden over iets wat er mee te maken had. Gewoon helemaal zonder reden.

Kippenvel. Als ik deze post straks publish ga ik meteen kijken of zij hier ook over gepost heeft…

Roy | October 23, 2006 | Internet,Nederlands,Personal | Comments (1)

1 Comment

  1. Haha… nee ik heb geen post erover geschreven…. maar als ik je post zo lees denk ik dat we allebei tegelijk bezig zijn met big money (willen) verdienen (dreaming of becoming text-link-ads millionaires!) 😉

    Comment by suzero — October 23, 2006 @ 11:23 pm