Later als ik groot ben…

Tanja splitste me net deze kettingblog in de maag. Waarvoor dank (grrr). Dus of je het nou wilt of niet, jullie komen te weten wat ik vroeger wilde worden.

Als kind
Eigenlijk weet ik het niet meer, maar gezien de hoeveelheid raketten waarmee ik de kantlijn van elk schrift, proefwerk of anderszins uit papier vervaardigd voorwerp versierde denk ik dat astronaut wel hoog op het lijstje stond. Of raketgeleerde, want ik was vooral geobsedeerd door de stroomlijn.

Als tiener
Toen ik mijn eerste Amiga kreeg wist ik het. Iets met pixels. Daarna ging het ook veel beter op school, want ik was typisch zo iemand die een doel nodig had. Ik was niet zo’n leerder.

Nu
Ik ben Flash programmeur bij Bright Alley Knowledge & Learning en werk freelance als this.play. Ik voel me nog steeds veel meer een designer dan een programmeur overigens, ondanks dat er al zo’n vijf jaar iets anders op mijn kaartje staat. Voor mij zijn die twee disciplines ook niet los te zien. Ik ken te veel designers die veel te weinig van techniek weten om goede designs te kunnen maken, en vice versa.

Wat ik graag zou willen
Met een stuk of wat mensen een eigen zaak beginnen. Na drie banen en tien jaar ervaring ken ik een aantal mensen die zo uitzonderlijk getalenteerd zijn dat ik er van overtuigd ben dat ik samen met hen de meest geweldige dingen zou kunnen maken. Die wil ik dan dus losweken van hun huidige dagvulling 🙂 en dan iets heel webtweepuntnullerigs gaan doen. Helemaal solo ligt mij denk ik minder, maar het ondernemerschap lokt wel enorm.

Alternatieven
Als ik niet iets met pixels zou doen dan zou ik denk ik in en computerwinkel werken. Ik lees nog steeds elke dag vrijwel elk bericht op tweakers (al zeker 8 jaar), en ik ben altijd een jaar bezig met het samenstellen van mijn volgende PC. Of in een bioscoop, bij een distributeur of iets anders met film.

Zoals bij elke kettingbrief moet ik ’em ook weer doorgeven. Hier is mijn hitlist.

Marco van Hylckama Vlieg
Miekuh
Suzero

Ik houd het ff bij deze drie want ik wil graag wat vrienden over houden. Ik geloof dat je er vijf hoort te doen, maar schwa…

Roy | March 16, 2007 | Nederlands,Personal | Comments (6)

6 Comments

 1. Wow! Haha, en dat terwijl ik nog niet eens van jouw log wist:) Overigens zal dit wel aan mij liggen, maar ‘k voeg je meteen toe aan m’n roll.

  En zucht, wat ik later worden wil, dat weet ik geloof ik nog steeds niet:) ik zal mn hoofd er eens over breken! Hoe is’t met je dames? groet!

  Comment by miek — March 16, 2007 @ 9:01 pm

 2. Ik heb twee zeer goede vrienden over gehouden aan mijn tijd bij (Foto) Factotum in Hilversum en wij dromen ook regelmatig om samen iets te gaan doen. Maar ja… wat…!? Hahaha… kan net zo goed een falafeltent zijn namelijk 🙂

  Comment by Tanja — March 16, 2007 @ 9:02 pm

 3. Oh lekker, ik houd wel van falafel. Ik heb het meer over art directors, een php/css/ajax guru, sales, alle ingredienten van een goede webdesign studio 🙂 Nu het lef nog.

  Comment by Roy — March 16, 2007 @ 9:06 pm

 4. @miek: De ontstaansgeschiedenis van dit weblog is nogal vaag. Oorspronkelijk was het alleen om layouts en plugins te kunnen testen, maar zo langzamerhand ben ik er toch weer echt gaan bloggen. En de domeinnaam heb ik voor mijn laatste verjaardag gekregen van Ruby.

  Het gaat trouwens heel goed met de meiden hoor. Het zijn er nu nog twee, maar nummer drie zal zich nu toch echt wel op korte termijn aandienen…

  Comment by Roy — March 16, 2007 @ 9:16 pm

 5. Zohee, nu lees ik nog ‘ns iets over je stiekumme droomwensen voor ná BA. Ik droom graag mee… Komende tijd ga ik echter eerst, samen met de andere collega’s, het nú wat pittiger maken!

  Comment by erik — May 10, 2007 @ 9:09 am

 6. Kwam hier even terecht op de website, wouw even mededelen dat ik zowat hetzelfde heb meegemaakt als u.

  Echter ben ik pas net van school en net begonnen bij Nova Webmedia.

  En ja hoor later ook de plannen om zelfstandig te beginnen.

  Comment by Nova webmedia — July 15, 2008 @ 10:38 am